Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri ZONGULDAK Yerel Medya Semineri

“Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri”
Yerel Medya Semineri’nin 10.su Zonguldak’ta...

“Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri” Yerel Medya Semineri’nin onuncusu 20 Kasım 2011, Pazar günü Zonguldak’ta Dedeman Otel’de düzenleniyor. Seminer’e Zonguldak, Karabük, Bartın, Bolu ve Düzce illerinden tüm gazeteciler davetli...

Umut Vakfı’nın; dördüncü kuvvet medyanın, yerelden başlayarak, şiddet ve bireysel silahlanma ile oluşan olayları topluma yansıtma biçimine objektif ve meslek gereklerine uygun eleştirellikle yaklaşmasını sağlamak amacıyla başlattığı “Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri” konulu Yerel Medya
Seminerleri 2007 yılından bu yana devam ediyor. Bugüne kadar Diyarbakır, Rize, Eskişehir, Hatay, Kars, Gaziantep, Konya, Muğla, ve İzmir’de düzenlenmiş olan seminerlerin onuncusu 20 Kasım 2011 tarihlerinde Zonguldak Dedeman Otel’de yapılıyor. Seminer bir gün sürüyor.

Friedreich Ebert Stiftung Derneği’nin katkı verdiği Seminer, 20 Kasım 2011 Pazar günü, saat 10:00’da, “Açılış” konuşmalarıyla başlıyor. Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman ve Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın (katılması halinde) yapacağı açılış konuşmalarının ardından 1. Oturum’a geçiliyor.

Seminerin “Eleştirel Gazetecilik, Medya Okuryazarlığı, Şiddet Haberleri” başlıklı ilk oturumunda eleştirel gazetecilik nasıl yapılır, Türkiye’de yaşama hakkı açısından bireysel silahsızlanma ve gazetecilik meslek etik ilkeleri konuları ele alınıyor. Oturum soru-cevap bölümüyle sona eriyor.

“Eleştirel Gazetecilik Arayışı: Kuramlardan uygulamalara bir çerçeve kurmak” başlıklı 2. Oturum’da ise Şiddet Haberlerinde Toplumsal Cinsiyet Rolleri, Şiddet Haberlerinde “İnsan Hakları” ve “Medyada Nefret Söylemi“ konuları ele alınıyor. Bu oturumun soru-cevap bölümünün ardından öğle yemeğine geçiliyor.

“Şiddet Haberleri, Gazetecilik Meslek İlkeleri ve Yerel Medya” başlıklı 3. Oturum’da ise medyaya bakış ve editoryal açıdan şiddet haberlerinin değerlendirilmesi konuları işleniyor. 4. Oturum’daki Tartışma bölümü ise yerel medyadan deneyimler, görüşler ve değerlendirmelere ayrılıyor.

Seminer, Umut Vakfı Onursal Mütevellisi ve Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Nail Güreli’nin yapacağı genel değerlendirmenin ardından katılımcılara sertifikaların sunulmasıyla sona eriyor.



Eğitim Programı
Nazire DEDEMAN ÇAĞATAY Konuşma Metni
Fotoğraflar