Yerel Medya Semineri - "Röportaj Atölyesi" Çanakkale Buluşması

Yerel Medya Semineri - “Röportaj Atölyesi" Çanakkale Buluşması gerçekleştirildi. 

Umut Vakfı, 2007 yılından bu yana düzenlediği yerel medya eğitim seminerlerinin 13’üncüsünü 21-24 Kasım 2014 tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirdi.

“Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri” konulu yerel medya seminerlerine Friedreich Ebert Stiftung Derneği’nin de katkılarıyla bugüne kadar düzenlenen yerel medya seminerlerine ortalama bin 230 gazeteci katıldı…

21-25 Kasım arasında Antalya, Diyarbakır ve Çanakkaleli genç gazetecileri bir araya getiren “Röportaj Atölyesi Çanakkale Buluşması”nda ise Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, avukat Fikret İlkiz, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, gazeteci-yazar Celal Başlangıç, gazeteci-akademisyen Ragıp Duran ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceren Sözeri “Temel Gazetecilik İlkeleri”, “Haber Toplama ve Yazma Teknikleri”, “Röportajın Tanımı, Röportaj Teknikleri, Röportaj Ustaları”, “Edebi Gazetecilik”, “Nefret Söylemi”, “Haber ve Hukuk, Kaynakla İlişkiler, Basın Yasası” konularında eğitim verdi.

Seminerin açılışına katılan Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan Ülgür yaptıkları konuşmalarla, “barışın ve özgürlüğün kenti Çanakkale’de yerel medya seminerine ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını” söyledi.

Umut Vakfı Başkanı Nazire Dedeman Çağatay da yaptığı konuşmada, “1993 yılında Umut Vakfı’nı kurduk ve o tarihten bu yana da bireysel silahsızlanmayı teşvik etmek için ödüllü yarışmalar, ulusal ve uluslararası konferanslar, seminerler düzenliyoruz” dedi. Sorumsuz ellerdeki silahların her aileye, herkese acı ve keder verdiğini, vereceğini belirterek “Vakıf olarak biz; şiddetin en uç noktası silahın tek işlevi ‘öldürmektir’ diyoruz ve toplumun bu konuda duyarlı olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Ama silahsızlanma sorunu tüm insanlığın sorunu. Benim, sizin, kısacası herkesin” diye sözlerini sürdüren Nazire Dedeman Çağatay, şiddet içermeyen, sorunların diyalogla çözülebileceği bir yaşamın inşasında ise herkesten çok medyaya iş düştüğünü vurguladı… Genç gazetecilerden, haberlerinde, “bireysel silahsızlanmanın yaygınlaştırılması için özen gösterirken silah ve şiddet konusunda özendirici yayın yapılmamasına dikkat etmelerini, duyarlı olmalarını” rica etti.

Nazire Dedeman Çağatay Konuşma Metni
Program